...

Al can bu heybe senin, sol yanımdan bir parça kopardım senin için; ta özümden, ta közümden...Gülen sen ol, ağlayan ben, yeşeren sen ol, sulayan ben, bana saplansın paslı mızrakların ucu, ben onları dua dua ak kanatlı kuş gibi göklere uçurayım. Yarasaların gözleri kamaşacak diye güneş doğmaktan vazgeçmez UNUTMA!...

14 Ocak 2010 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlım

Korkunç bir tatlı canavarı olarak bugün kocişime sütlü irmik tatlımdan yapim dedim..Eh malum o da bir tatlı canavarı aynı ben hihi:)

İşte tarifim;

Malzemeler:
1kg süt
1.5 su bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Hazırlanışı:
Sütümüzden sadece 1 bardak ayırıp içine nişastayı katıp karıştırıyoruz. Geri kalan sütü tencerimize boşaltıyoruz içine irmiği katıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekeri koyup karıştırıyoruz, hemen peşine ayırdığımız nişastalı sütü katıyoruz veee kaynayınca tamamdır. Şimdi tatlımızı koyacagımız borcamı biraz ıslatıyoruz (yapışmasın diye) tatlımızın yarısını borcama döküyoruz, arasına kakaolu bisküviyi ufalayarak koyuyoruz(isterseniz bisküvilerin üstüne fındık ceviz vs. koyabilirsiniz ben bu sefer koydum) vee geri kalan tatlıyla üstünü kapatıyoruz. Tatlımızın üstüne tarçın, hindistan cevizi vs. serpebiliriz. Benimkinde hindistan cevizi var.
Afiyet olsun:) Ellerime Sağlık :)

9 yorum:

  1. Simdi benim seni izledigimden haberin yok sekerim ama olsun !!!Bana yapacagın suprizler icin bence bu kadar erken davranma yayınlamada.Yoksaaa bole yakalarım seni şeker.Akşama evde talı var ohhhh.
    Yaww bide şu sahlep tarifinide yazsana canım sahlep istedi de - ofis çok soguk cünkü -hani aksama onunda olacağı coskusuyla eve ucup gelsem.Hihi .Şekerim akşama gorüsürüz.Ayrıca paylaşımın için saol sen yokken blog sayesinde tatlı kıtlıgı yaşamıcam.Öptüm seni....:):)

    YanıtlaSil
  2. Aşkitom benim, burdada yakaladın beni:) ya ama süpriz olcaktııııııııı:) gel gel akşama sahlepde var hiç olmazmı:) hadi öptüm şekerim..

    YanıtlaSil
  3. Amanda aman tatlida yaparmi$$$...:)
    Canim gelince bende aynisindan itiyoooom...:)))
    öptüm

    YanıtlaSil
  4. Ohhh muhabbetiniz bol olsun. Muhabbet böyle olursa tatlı eşliğinde sizi izlemek keyifli olacak :) Hee bu arada bende istiyorum tatlıdan :) öptüm canikom.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili şekerler tüm tatlı isteyen muhtemel tatlı yiyici adaylarımıza tatlıları bendeniz tarafindan yapılacaktır.::)yaa bu yazı memur koktu ama olsun kısacası siz gelin tatlınız bendennnn:)))

    YanıtlaSil
  7. Tamam o zaman
    bundan sonra tatlılar senden :)
    Hatta sanada bi blog açalım. Adıda " Tatlıcı Adnan Usta" olsun heeheee
    Bi blogda teteme açsakya, valla en çok tıklanan blog olur :)

    YanıtlaSil
  8. Tatlici Adnan Usta sözünü $uraciga not ediyorum yaza kadar unutmayim diye..:)))

    YanıtlaSil
  9. valla dünde onu konuşuyoduk neneme bi blog açsak tıklanma rekoru kırar hihohiho:)süper nennoş:)

    YanıtlaSil