...

Al can bu heybe senin, sol yanımdan bir parça kopardım senin için; ta özümden, ta közümden...Gülen sen ol, ağlayan ben, yeşeren sen ol, sulayan ben, bana saplansın paslı mızrakların ucu, ben onları dua dua ak kanatlı kuş gibi göklere uçurayım. Yarasaların gözleri kamaşacak diye güneş doğmaktan vazgeçmez UNUTMA!...

10 Şubat 2010 Çarşamba

Doğadan Şifalı Gerçekler...

*Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.

* Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermiştir.

* Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi görünmektedir ve araştırmalar üzümün ciddi kalp ve kan canlandırıcı bir gıda olduğunu göstermiştir.


* Ceviz küçük bir beyin görünümündedir. Beyin fonksiyonlar için faydalıdır.

* Fasulya böbrek görünümündedir ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir.

* Sap kereviz, Çin lahanası ve Rhubarb kemiklere benzer. Bu gıdalar kemikler için faydalıdır, sodyum oranları eşit ve %23 dür. Gıdanızda yeterli sodyum yok ise vücut kemiklerden çeker ve kemikler zayıflar. Bu gıdalar iskeletinize faydalıdır.

* Patlıcan, avokado ve armut kadınların rahim ve serviks sağlığı ve fonksiyonlarını hedefler ve görünümleri bu organlara benzerler. Araştırmalar kadınların haftada bir avokado yemeleri halinde hormonları dengelediğini, istenmeyen doğum sonrası kilolarını azalttığını ve serviks kanserini önlediğini göstermiştir.


* Tatlı patatesin görünümü pankreasa benzer ve şeker hastalarının glisemik indeksini dengeler.

* Zeytin yumurtalıkların sağlığına ve fonksiyonuna yardımcı olur.

* Greyfurt, portakal ve diğer narenciye meyveleri kadın göğüsüne benzer ve bunların sağlığına ve lenfin hareketine yardımcı olur.

* Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarını yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur.


10 yorum:

  1. arkadaşım ne gözel bilgiler paylaşmışsın teşekkürler.Rabbim doğada her şeyi insan oğlu için yaratmış her nimette ayrı bir şifa ayrı bir lezzet saklanmış

    YanıtlaSil
  2. *yemekyapalım*: saol canım, evet Rabbim bizim için ne iyiyse onu zaten gözümüzün önüne koymuş,gerisi anlamak isteyene...

    YanıtlaSil
  3. Tugbacim ne güzel anlatmissin ... Allahin bizlere verdigi bu nimetlerin degerini bilmemiz lazim .. Öpüyrum seni

    YanıtlaSil
  4. Yaw hep bu saatlerde geliyorum sana zaten karnımda acıkmış oluyo. Şöyle elimi tabaklara uzatasım var anlıyomusun :)

    YanıtlaSil
  5. *Gülşah*: Evet canım tüm şifa önümüzde,öptüm bende..

    *Bucanni*: Valla istemeden öle rastgele oluo:)Valla kasti bişi diiiilll:):)

    YanıtlaSil
  6. Fistikim harika bilgiler vermi$sin..bir kismini ak$am eve gidince ham yapcam.:))

    Mucux :-*

    YanıtlaSil
  7. *BirSen*: Afiyet şeker olsun canımcımmm..Selam herkese öptüm kocamannn...

    YanıtlaSil
  8. ZİYARET VE YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, ÇOK FAYDALI BİLGİLER SUNMUŞSUN, SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Canım ne güzel paylaşım bu özellikle bir tanesi beni çok ilgilendiriyor ve bilmiyordum. Paylaşımın için teşekkürler. Bu arada bloğumda çocukluğumuzla ilgili bir mim var. bende seni mimledim. Kabul ederde cevaplarsan çok sevinirim.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. *susamcorekotu*: Saol canım bende teşekkür ederim,vakit buldukça herkesi ziyaret ediyorum çok güsel şeyler yapıyor arkadaşlarım bende keyifle o blog senin bu blog benim geziyorum işte:)

    *AtoyeKedi*: Canım seve seve cevaplarım çok saol:)

    YanıtlaSil