...

Al can bu heybe senin, sol yanımdan bir parça kopardım senin için; ta özümden, ta közümden...Gülen sen ol, ağlayan ben, yeşeren sen ol, sulayan ben, bana saplansın paslı mızrakların ucu, ben onları dua dua ak kanatlı kuş gibi göklere uçurayım. Yarasaların gözleri kamaşacak diye güneş doğmaktan vazgeçmez UNUTMA!...

31 Ocak 2010 Pazar

UğUr PaRaLaRıM ve Bucanni Halacığımın İğNeDaNlıĞı :)


Bu uğur paracıklarımı düğünümden bir hafta önce F halacımla birlikte yapmıştık. Mor olan benimkisi bu pembiş çiçekli olan çok sevdiğim kankamdan hatıra:) Aslında benimde beyaz tülden vardı ama bana kalmadı:)Evet bunların içinde bozuk paralar var, evden çıkarken gelinle damatın üstünden atıyolar uğur getirsin diye..Valla 70 tanemi ne yapmıştık belkide daha fazla hatırlamıyorum, bahçedede üstümüze attılar, kafamız yarılmadı şükür:):)

Ve Canım Bucanni Halacığımın İğnedanlığı :) Şekercim benim için nasıl uğraştı..Hep yanımda olduğu için ona çok çok teşekkür ederim..Seviyorum seni ablacım.. Yapılışınıda çok güsel anlatmış.Evet iğnedanlığım şimdi aynamın önünde iğneciklerimle beraber..Baktıkça ablacığımı hatırlıyorum:)
Sevgiyle kalın şekerler...

28 Ocak 2010 Perşembe

Harika Kurabi$

Bugün çok güzel bir gün ve bende çook mutluyum:) Bu mutlu günde kurabiş yapmak istedi canım..Vee sizlerlede paylaşmak istedim tabikii.Bu kurabişlerin tarifini çok sevdiğim bir arkadaşımdan almıştım.Öpüyorum onu kocaman..Valla azönce pişti, ben yedim çok güsel olmuş sizede tavsiye ederim. İşte tarifimiz;

Malzemeler:
1 paket margarin
3 bardak un
3 kaşık şeker
1 bardak dövülmüş fındık içi
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
tarçın ve pudra şekeri
Hazırlanışı:
Bütün malzemelerimizi bir güzel karıştırıp hamur elde ediyoruz (tarçın ve pudra şekeri hariç).Daha sonra tepsimize şekil vererek diziyoruz ve yaklaşık 30dk, 150-170 derecede pişiriyoruz. Piştikten sonrada üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiyoruz. Ben daha kolay olsun diye tarçın ve pudra şekerini karıştırıp buzdolabı poşetine dolduruyorum pişen kurabişlerimide poşetin içine atıyorum böylece çabucak oluyor:)

Herkese mutlu günlerrrrrr!!

27 Ocak 2010 Çarşamba

Pul İşlemeli Havlu

Sevgili görümcemin düğün bohçam için pul ve boncuklarla işlediği, el emeği göz nuru havlularım..Kendisine öpücüklerimi yolluyorum:)
Dantel havlu kenarlarınında yeri ayrı tabiiki ama pullarla işlenmiş olanlarda ayrı bi güzel duruyor. Öyle değil mi??Çeyiz hazırlıkları için bir fikir olur diye paylaşmak istedim. Mutlu günler herkese..

26 Ocak 2010 Salı

Deli Kızın Çeyizi :)

Bu görmüş olduğunuz banyo paspası bendenizin akıllara zarar işi:) Bunu nasıl yapmışım gerçekten çok merak ediyorum :) Bitek bu değil birde klozet önü için var amanıııınnn!!!
Ama bunlar başıma Bucanni gibi bi tane daha hamarat halam sayesinde başıma geldi:) Ondada var aynısından ama onunki daha güzel, İki renkten yaptı çok daha hoş oldu..
Bu pufudik paspasımı ocak ayında yapmıştım. Kış aylarında yapınca gerçekten faydası oluyo, yaptıkça uzuyo uzadıkça bacaklarınız üşümüyo:) Halacım sadece kırçıllı ipten yapmıştı sanırım daha ince duruyo, ben aynı renginden kalın bi yumak karıştırdım şimdi makinaya atsamda hiç bişeycik olmuyor..Ama yinede halamdakinde gözüm var hihi aman duymasın :):) yok yok şaka yaptım gözüm alsa bi tanede iki renkli yapcam ama banyoya baktıkça bu bitermi yaa diyorum :) Hazır fotograf çekiyorken bir de banyomdaki balıklarımı çekeyim dedim. İstanbul'da oturanlar eminönünden bu 3 boyutlu banyo perdelerinden alabilirler,gerçi resimde anlaşılmayabilir ama benim balıklar sanki yüzüyolar:) Mutlu günler herkeseeee...

25 Ocak 2010 Pazartesi

FINDIKLI KEK

Bir kaç gündür yoktum, haftasonu annişimle nennoşuma gittik ailecek, bir gün kalıcaktık ama okadar çok kar yağdı ki mahsur kaldık:) tabii buna en çok sevinen nennoşum oldu hihi:) Güzel bir haftasonundan sonra azcıkda blogumla ilgileneyim dedim veee oraya giderken yaptığım, yapılışı çok çok kolay ama lezzetide harika olan fındıklı kekimi paylaşayım istedim. Bu arada kekimi koyduğum tabağıda yine Gülsahcığım hediye etmişti.Öpücüklerimi yolluyorum şekerim sana..Evet aslında bu benim meşhur pizzalarımın tabağı, ilerde pizza yaptığımda onuda paylaşıcam şimdilik kekle idare etcez:) Çok konuşmadan ben tarifi vereyim :)

Malzemelerimiz:
3 yumurta
1.5 bardak toz şeker
yarım su bardağı zeytinyağ
1 bardak süt
1 paket vanilya
1 pakey kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 avuç dövülmüş fındık
2.5 bardak un


Hazırlanışı:

İlk önce yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Peşine süt ve zeytinyağını ekley
ip 1-2 dk çırpıyoruz. Unumuzdan bir bardak ayırıp geri kalanını hamurun içine eleyerek döküyoruz. Ayırdığımız una kabartma tozu, vanilya ve mahlebi karıştırıyoruz ve eleyerek hamurumuza ekliyoruz vee güzelce çırpıyoruz. Daha sonra fındıklarımızıda ekleyip karıştırıyoruz. (Fındık yerine cevizde koyabilirsiniz ben denedim o da çok güzel oluyor, ve isterseniz birazda tarçın koyabilirsiniz çok hoş koku veriyor keke.) Eveet şimdi margarinle yağladığımız kek kalıbına hamurumuzu döküp, 175 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz. Afiyetle şekerler...

İşin Sırrı: Mahlep,kek ve kurabiyeleri yumuşacık yapıyor, ağızda dağılmasını sağlıyor.Ben herzaman kullanırım. Marketlerde rahatlıkla bulunuyor, bulamazsanız aktarlarda da var :)

21 Ocak 2010 Perşembe

CİCİ PATİKLERİM :)

Bunlar benim cici kokoş patiklerim..Kış günlerinin vazgeçilmezi benim için..Patiklerim ayağımda olmazsa olmaz soraa hasta olurum:) EEe patik giyerken bile nennoşumun torunu olaraktan birazcık kokoşluk olcak tabiiki hihih:) Ama gerçekten çok şık duruyolar..Umarım beğenirsiniz..Sevgiler...

20 Ocak 2010 Çarşamba

YAŞASIN KAR!!!






Sonunda İstanbul'a da kar yağdıı..BirSen ablacıma söyleye söyleye sonunda bize gönderdi karı:) eeee kar yağarda biz hiç kocişimle dışarı çıkmazmıyız:) hemen taktık eldivenlerimizi atkılarımızı doğruu parkaaaaa..İşte kar manzaralarımız:

Kar topu oynadık eğlendik çoştuk veee tabiki bol bol resim çektik..Velhasıl çok hoş bir geceydi, çok eğlendik, kar çok olmasada bu bize yetti..
Bu sondakilerde ilan-ı aşkımız:) eee ne demişler "Söz uçar yazı kalır"... :)

18 Ocak 2010 Pazartesi

MİGREN AĞRISINA SON!!!

İnsanın her gün başı ağrır mı? Hatta bazen kafamı kesip koparasım geliyodu çıldırıyodum, (BirSen ablacımda bu agrılarıma şahit olmuştur gerçi o da çekti bu ağrılardan) yıllarca ağrı kesici içtim bi süre sonra onlarda etkisini kaybetti,yaklaşık 5 sene boyuncada hergün migren öncesi ilacı kullandım, tabii vücudum ilaç içmekten mahvoldu..

Günlük hayatımı cehenneme çeviren, hiç bir ağrı kesicinin fayda etmediği, yıllarca boş yere çektiğim migren ağrısına artık elveda dedim, hemde büyük bir zevkle:) Üstelik şifasıda gözümüzün önündeymişşşşşşş!!! İşte beni bu ızdıraptan kurtaran nimet: BİBERİYE ÇAYI..

Biberiye her aktarda rahatlıkla bulabileceğiniz birşey. Çayı hazırlamaksa çok kolay, bir fincan suya bir tutam biberiye atıp 1-2 dakika kaynatılıyor,o kadar.. Ben bu çaydan 2 hafta boyunca sabah akşam hergün taze demleyip içtim ve artık migren ağrısı diye birşey kalmadı, ben bile inanamıyorum. Şimdi arada sırada başım ağrırsa hemen bu çaydan yapıyorum ve kısa süre içinde ağrım geçiyor. 6 aydır hiç ilaç içmemenin verdiği huzur ve migrensiz bir hayatın verdiği mutlulukla yaşıyorum.. Sağlıcakla kalın..

17 Ocak 2010 Pazar

Sıcak Sahlep:)

Bu kış günleri en sevdiğim şey battaniyenin altına girip televizyon karşısına geçmek veeee elimede sıcacık sahlebimi almak. Dolapta biraz süt varsa azcıkda nişasta hiiiiiiiiç marketten hazır sahlep alıp boşa para vermeye gerek yokk arkidişler.. (Bu renkli bardaklarımıda gülşahcığım almıştı burdan onu öpüyorum kocaman)

İşte benim sahlep tarifim (1 Kişilik):

1 bardak sütün içine 1 yemek kaşığı kadar nişasta, isteğinize göre şeker..bukadar:) şimdide kaynayana kadar pişirin,pişirirken içine vanilyada katabilirsiniz ayrı bir lezzet katıyor ama olmasada olur, ve bardağınıza döküp afiyetle için..Ben üzerine tarçında serpiyorum çok hoş koku veriyor. (Ben 3 kişilik yapmıştım nişastayı ondan çok koydum şaşırmayın:)..)
Afiyet Olsun Şekerler..Sevgiyle...

15 Ocak 2010 Cuma

Yeşil Şal

Sevgili nennoşumun yeşil şalı, artık benim tabiiki :) Firketeyle yapılmış gerçekten çok orjinal bi şal.İnsanın üstünde çok kibar ve zarif duruyo, gerçi bende nası durmuş bilmiorum bide foto bulanık çıktı nese onemli olan şal zaten ben degil hihi:)


Boşuna değil neneme bi blog açsak süper olur:)
Sizi ve nennoşumu öpüorum kocaman..
Sevgiler..

MIAMI'DEN HEDİYE


Miami'deki sevgili arkadaşımız, aile dostumuz Joel bize çok cici bir hediye yollamış, eşimle çok mutlu olduk..Bize kendi elleriyle kurabişler yapmış, ne kibar dimi:) Ona burdan sevgilerimizi yolluyoruz...














Dear Joel,
Thanks for your sweety gift. Your cookies are very delicious, You r very kind and thoughtful. We want to see u as soon as possible. We also want to come there, I Hope So:)
Take care..
Tuğba..

14 Ocak 2010 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlım

Korkunç bir tatlı canavarı olarak bugün kocişime sütlü irmik tatlımdan yapim dedim..Eh malum o da bir tatlı canavarı aynı ben hihi:)

İşte tarifim;

Malzemeler:
1kg süt
1.5 su bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket kakaolu bisküvi
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Hazırlanışı:
Sütümüzden sadece 1 bardak ayırıp içine nişastayı katıp karıştırıyoruz. Geri kalan sütü tencerimize boşaltıyoruz içine irmiği katıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekeri koyup karıştırıyoruz, hemen peşine ayırdığımız nişastalı sütü katıyoruz veee kaynayınca tamamdır. Şimdi tatlımızı koyacagımız borcamı biraz ıslatıyoruz (yapışmasın diye) tatlımızın yarısını borcama döküyoruz, arasına kakaolu bisküviyi ufalayarak koyuyoruz(isterseniz bisküvilerin üstüne fındık ceviz vs. koyabilirsiniz ben bu sefer koydum) vee geri kalan tatlıyla üstünü kapatıyoruz. Tatlımızın üstüne tarçın, hindistan cevizi vs. serpebiliriz. Benimkinde hindistan cevizi var.
Afiyet olsun:) Ellerime Sağlık :)

12 Ocak 2010 Salı

Etamin Seccade - 1


Merhabalar, işte ilk paylaşımım.. Bu etamini işlerken gerçekten çok eğlenmiştim, renkli iplerle uğraşmak bana huzur veriyo. Şimdi bi arkadaşım evleniyor onun çeyizinede farklı bir modelden etamin işliyorum, tabiiki o da renkli:) Bitirir bitirmez onuda eklicem.











Ben burda ugrasırken bi yandan kardeşim ve eşim bana gülüyorlar neler uğraşıyorum diye, tabii ben onları takmıyorum ve işime devam ediyorum. Neyse işte daha yakından bi resim daha..






İşte bukadar.. Bence güzel oldu, neyse yan taraftan o kadar karışanım var ki ancak bu kadar yapabildim:) Artık idare etcez.
Sevgiyle...





11 Ocak 2010 Pazartesi

Merhaba...

Bu blogu canlarım Bucanni ve BirSen'den heves ederek açmak istedim. Yeni ve farklı şeyler üretip başkalarıyla paylaşmak hem çok güzel hemde keyif verici, bu gerçekten insanı mutlu eden bir şey.
Bende bu umutla artık burdayım. Yakında yaptıklarımı sizlerle paylaşıcam. Umarım beğenirsiniz..